2e Dan Jiu-jitsu voor Robert

 

Robert den Holder heeft vandaag zijn 2e dan Jiu-jitsu gehaald. Dit heeft hij gehaald op het districtsexamens van Midden Nederland in Wijk bij Duurste. Robert heeft het examen afgelegd volgens de nieuwe Jiu-jitsu examen normen van de JBN. Op het examen worden 12 thema´s getoetst welke allemaal met een voldoende moeten worden afgesloten.

Op 23 november 2013 was het zover. Na een jaar lang hard trainen  moest het nu gebeuren. Eerst Robert nog even kijken naar een tweede dan examen van een andere kandidaat. Robert mocht rond 10.30 uur  als tweede kandidaat de mat op.  Enno heeft eerst nog een examen afgenomen voordat hij Robert partner was. Alles was goed getraind dus Robert en Enno stapten vol zelfvertrouwen de mat op.

Thema 1 , het Ne-Waza-Jitsu-No-Kata, ging erg goed. Dat goede begin was het halve werk. Alle thema’s werden grcontroleerd en uitstekend doorlopen. Robert kende geen moeilijkheden; wist alle gevraagde technieken te demonstreren en straalde zelfvertrouwen uit. De concentratie en beheerstheid waren terug te zien in alle technieken. Meervoudigheid,  grondtechnieken, aanvalscombinaties, combineren, overnemen liet Robert zonder tegenslag zien.

Na 20 minuten stond het 12de en laatste thema op het programma. Enno en Jelle (tweede aanvaller) probeerden Robert in een hoek te drijven, maar voor ons viel weinig eer te behalen. Robert weerde onze aanvallen goed af. Mes-, stokaanvallen, pakkingen, stoten en trappen, het ging allemaal goed. Na diverse pogingen van Enno en Jelle was het de examinatoren wel duidelijk. Robert had zijn tweede dan verdiend.

Op dat moment wist Robert dat natuurlijk nog niet. na het afgroeten begon het lange wachten. Zenuwslopende minuten gingen voorbij. Eén voor één werden afgewezen kandidaten ‘bezocht’ door de jury. Naar Robert keken ze niet en ook werd er geen aanstalten gemaakt naar Robert toe te gaan. Langzaam maar zeker werd het duidelijk: Robert had het gehaald. Een prachtig examen waar maar één uitslag op zijn plaats was. Robert was geslaagd en hij was de eerste jiu-jitsuka in district Midden Nederland die volgens de nieuwe exameneisen de tweede dan heeft gehaald. Een hele knappe prestatie en beloning naar hard werken. Op naar de derde dan!!

Van harte gefeliciteerd Robert,

Jelle