Seniorensport

Seniorensport – Bewegen voor ouderen

Ook voor seniorensport kun je bij ons terecht. Onze trainingen zijn vergelijkbaar met Meer Bewegen voor Ouderen. We geven trainingen en stoelgymnastiek in instellingen zoals verzorgingshuizen of bij buurtverenigingen.

Wat doe je bij seniorensport?

Je doet oefeningen die je actief laten bewegen, zodat je gezond blijft en zoveel mogelijk zelfstandig kan leven. Je traint staand of met een stoel. Je leert onder andere hoe je voorkomt dat je valt (valpreventie). Hierdoor beweeg je met meer zekerheid. Bovendien verbetert je conditie, daardoor voel je je fitter.

Voor wie is seniorensport?

Onze bewegingsprogramma’s zijn geschikt voor iedereen die in beweging wil blijven. We werken in groepen vanaf 55 jaar. Je krijgt altijd persoonlijke aandacht. Het maakt dus niet uit wat je beperkingen zijn. We trainen ook groepen met verschillende beperkingen door elkaar. Want samen trainen is goed voor de motivatie. En soms doe je dan een andere oefening die beter bij jouw mogelijkheden past.

Waar doe je aan seniorensport?

Wij bieden seniorensport aan in instellingen of bij verenigingen. Wil je zelf meedoen en is er nog niets geregeld? Wijs het personeel op onze site.

Ik werk voor een instelling – waar kan ik terecht voor meer info?

Of het nu gaat om dementerenden of mensen met lichamelijke beperkingen, wij hebben ervaring met verschillende doelgroepen vanaf 55 jaar. We werken samen met andere sportscholen. Dat betekent dat het programma in principe altijd doorgaat. Ook als de vaste trainer een keer niet kan. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij jouw organisatie? We komen graag een keer kennismaken. Natuurlijk gratis en vrijblijvend.

Seniorensport & Corona / Covid-19

Door meer te bewegen verhoog je je weerstand en dat is zeker in deze tijd belangrijk. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de richtlijnen rondom Corona:

  • Je komt alleen als je geen Corona/gerelateerde klachten hebt.
  • Je wast voor en na de training je handen.
  • We houden rekening met de toegestane groepsgrootte.
  • Je traint binnen of buiten op anderhalve meter afstand.
  • Bij twijfel overleggen we en kiezen we altijd voor de veiligste oplossing.